dilluns, 29 de setembre del 2008

PRÀCTICA GIMP 3: BLANC I NEGRE

Et proposem que experimentis amb una senzilla tècnica però que dóna molt bon resultat: utilització del pinzell per a treure color d'algunes parts de la fotografia i deixar-les en blanc i negre. Tens alguns exemples. Et recomano que facis una primera ullada per saber com queden les fotografies després de ser retocades.


De Efectes gimp: Blanc i negre


En aquesta pràctica ÉS IMPORTANTÍSSIM TRIAR UN BON MOTIU. No totes les fotografies queden bé amb aquest efecte. La tècnica és la següent:

- Obrim la fotografia i fem un duplicat de la capa de fons. Apareixerà en el diàleg "capes" aquest duplicat. Mira que estigui actiu (ressaltat amb el color blau.
- Marquem l'eina "pinzell"
- Ens tornem a assegurar de trobar-nos a la capa "còpia de fons"
- Anem al mode de treball del pinzell i triem "color"
- Seleccionem un pinzell: p. ex. cercle de 13.
- Ens assegurem que, dins la capa, el color negre està de fons. (requadres blanc i negre. El blanc primer, el negre de fons)
- I comencem a pintar.
- Per pintar amb més precisió aneu a "ver" i trieu un mode més ampliat. També podeu fer-ho des de la part de sota del requadre que indica el percentatge de zoom que teniu: canvieu a 100%.
- Retoqueu canviant la mida del pinzell, també per aconseguir més precisió.
- Després d'aquest retoc, és necessari modificar contrast i brillantor. Busqueu l'opció que us doni un millor resultat.
- Observeu que si feu activa la capa "fons" continua veient-se el color. Però si activeu la "còpia de fons" continueu tenint la fotografia retocada.
- Anomeneu i deseu. i publiqueu a un àlbum picassa.

Senzill, però efectiu.
Espero que us agradi el resultat.